25 Eylül 2011 Pazar

Küçük Cennet: AMASRA



Amasra'ya iki sene önce bir arkadaşımın tavsiyesiyle gitmiştik. Eve döndükten sonra bir sene boyunca dilimizdeydi, bir kaçamak yapsak da haftasonu Amasra'ya gitsek dedik hep. Yıl içinde nasip olmadı belki ama bu yaz tekrar  Amasra'ya gitik:) Gidenler bilir çok farklı bir manzarası var,  küçük bir cennet adeta!:)



Fotoğraflar hmx photography'e ait, kendisi gerçekten panorama konusunda çok başarılı. Burdan tekrar tebrik ediyorum onu:)


Bu sene Amasra'nın koylarını da keşfettik. Tenha koyları var, rahatlıkla denize girilebiliniyor fakat şahsen ben çok da rahat davranamadım. Haşemamı giyerek tedbiri elden bırakmadım:)


Geçen sene Yusuf ilk kez kum ve denizle tanışmıştı. Balık burcu olmasıyla bir ilgisi var mı bilmiyorum ama denize bayıldı, bol bol kumsalda kova ve küreğiyle oynadı:)


Amasra'nın neyi meşhur derseniz, ben salatası derim!
Buranın kendine özel çok lezzetli bir salatası var. IMMhh:) Bol sirkeli bir salata. İçinde her çeşit yeşillik bulunuyor :)


Birgün buraya yolunuz düşerse Canlı Balık Restaurant'a uğramanızı tavsiye ederim. Orda yenilen balık bir başka oluyor sanki:)
Dışarıda oturmayı tercih edenler için de küçük bir iskele var denizin içinde yemek yiyor gibi oluyorsunuz. Yalnız bu küçük iskele için birkaç saat öncesinden rezervasyon istiyorlar, haliyle çok talep oluyor bu kısma:)


Albümleri karıştırırken bu sene çok fazla fotoğraf çekilmediğimi farkettim. Nerden bilecektim ki bir gün blogum olup burda kullanmak isteyeceğimi?;)



Gün batımında Amasra'yı gezmek de çok keyifli, fotoğraflar da çok güzel çıkıyor:)



Amasra'dan sonra istikametimiz Nevşehir oldu. Eşim Nevşehirli olduğu için ben de yarı Nevşehirli sayılırım. Köy yaşamını sevdim, herşey doğal süt, yumurta ohh miss:) Bu kuzucuğu da sev sev doyamadım, sizinle de paylaşmak istedim.



Nevşehir'e gidip de Avanos'a uğramadan olmaz!
Göründüğü kadar kolay değil çömlek yapımı, en ufak yanlış bir harekette tüm emekleriniz boşa gidebilir. Önce ellerimizi suya batırıyoruz (kuru elle yapılmıyor) , daha sonra çamuru koyduğumuz yeri döndürmesi için ayağımızla o yuvarlak yeri çeviriyoruz. Çok eğlenceli!:)



Avanos'a her gelişimde çömlek işine bir el atıyorum, izleyici olarak kalmak istemiyorum. Aslına bakarsanız her yapışımda ortaya daha düzgün şeyler çıkıyor. İşte bu da benim şaheserim!:)


11 yorum:

ordan burdan hayattan dedi ki...

amasra gerçekten küçük bi cennet gibi..ama ben pek begenmedim ben gittiğimde ağustos ayıydı deniz kıyısı tıklım tıklımdı insanlar yol kenarında alkol alıyorlardı sehir güzel ama bence ortam berbat..kalmak niyetiyle gitmiştik ama kastamonuya gitmeyi tercih ettik sonra..tenha koyları var demişsin oaraları keşfedebilseydim fikrim değişirdi belki ama bi daha oraya gitmeyeceğim kesin..

feyza dedi ki...

ordan burdan hayattan; Amasra'yı hiç o haliyle görmedim, iyiki de görmemişim çok üzülürdüm çünkü:( Bizim gittiğimizde gayet sakindi, hep aileler vardı..

Grace Happy dedi ki...

liman uzerınde yemek yenılen yer supermıs :)


Blogumuzdakı cekılıse katılırsanız sevınırız:)


http://waysofgrace.blogspot.com/2011/09/gracein-sizleri-havalara-ucuracak.html

Adsız dedi ki...

aa biz gittiğimizde de çok güzeldi bayılmıştık. orada yediğimiz balık ve salatanın tadı bambaşkaydı :)
Aslı

Ayşe dedi ki...

Merhaba Feyza, bloguna ilk kez rastladim ve begendim. Hemen izlemeye aldim. Bu arada bizde Nevsehirliyiz, ben Avanoslu ;) memleketimizi begenmene sevindim, sevgiler...

gülşah.kskn dedi ki...

inşalllah bizede birgün nasip olur çok eğlenceli geçmiş ne güsssellll:)))

Adsız dedi ki...

Bi Nevsehir'li olarak blogunuzu daha da cok sevdim:)) Dediginiz gibi cömlek yapmak göründügü gibi hicte kolay degildir, basarmissiniz ama sonunda :)

Petrl dedi ki...

:))
bende nevsehirliyim.. merak ettim kocan nevsehirin neresinden?
sevgilerimle

Üfürükten Prenses dedi ki...

Ben amasra ile ilgili birşeyler ararken geldim buraya ama yazmadan geçemeyeceğim
arkadaşım sne kadar güzelsin ya,maşşalah gerçekten bayıldım ışıltına ..

Feyza dedi ki...

petrolmavisevilmezmi, oyle mi? :) derinkuyulu esim.
pinkdunya,hehe evett tskler:)
gulsah,cnmm kesinlikle gormelisin oralari.

ayse,hosgeldiin!..evt cok bgndm gercekten:)
grace,o bolum herkesin en cok tercih ettigi yer favori yer :)

Feyza dedi ki...

üfürükten prenses, hoşgeldin bloguma :) çok teşekkür ederim..