29 Ekim 2011 Cumartesi

Ev Tekstili ve Dekorasyonu



   Uzuun bir zamandan sonra sizlere tekrar merhaba diyebilmek iyi geldi bana!! Blogger insanda bağımlılık yapan birşey, aksattığın zamanlarda bile suçluluk duygusu içine girebiliyorsun. Açıkçası şuanda suçluluk duygusu hissetmiyorum. Son zamanlarda ülkemizde yaşananlar aşikar.. Türkiye olarak üzüntümüz büyük ve Gölcük depremi gibi Van depremi de hepimizi derinden etkiledi.. Ne mutlu bize ki Türkiye olarak yine tek yürek olduğumuzu kanıtladık. Yardımlar, bağışlar vs vs.. hepsi çok gurur vericiydi.. Umuyorum ki en kısa zamanda yaralarımız sarılacak ve ülkemiz huzur dolu günlerine geri dönecek..

                                    *                *                *

Bugün sizleri önceden sözünü verdiğim  Bisuka Tekstil Verdi Home atölye ve showroomuna götürmek istiyorum. Aranızda ev dekorasyonuyla ilgilenenlerin çok fazla olduğunu biliyorum. Hoşunuza gideceğini umarak izninizle fotoğraflara geçmek istiyorum.



Üç ayrı boyutu olan sandıklar çok hoş görünüyorlar. Büyük olanına yatak örtüsü koyulabilir ( Ben öyle yapıyorum da!;) ) Orta boy olan sandığa seccade, tesbih, eşarp koyulabilir.) Seccade, eşarp, namaz elbiselerinin çok zor yerlere koyulmaması taraftarıyım. Hem erişilebilir olması hem de sunumu itibariyle sandıklarda saklamak güzel bir fikir olabilir:)


Eveett! İşte mağazanın en can alıcı bölümü, mağazaya girer girmez karşınıza bu yatak çıkıyor. Örtü, yastık ve perde uyumuna tek kelimeyle bayıldım!! Odam ve yatağım uygun olsaydı bu takımı kaçırmazdım;)

Yuvarlak yataklar hala revaçta mı bilemiyorum ama biz eşimle evlendiğimiz sene yuvarlak yataklar yeni çıkmıştı, biz de tercihimizi onlardan yana kullandık. O zamanlar Seray mobilya vardı, (hala var mı?) Ordan yuvarlak yatağımızı almıştık. Kullanış açısından hem iyi hem kötü yanları var. Geniş olması iyi bir özelliği, çocuğunuzu da yanınıza alıp rahaat rahaat uyuyabilirsiniz fakat nevresim takımı bulmak işin kabus kısmı. Beğendiğiniz hiçbir nevresim takımını alamıyorsunuz. Annem o zaman 3-4 takım yaptırıp çeyizime koymuştu. Canım annem! :) 


Kesin bir bilgim yok ama atölyeleri olduğu için belki bu takımı ya da farklı beğenilen bir takımı özel ölçülere göre yapabilirler. Bu benim aklıma niye daha önce gelmedi ki, hemen gidip sormalıyım:)

Salon takımı örtülerini de istenilen modelde ve ölçüde yapıyorlar. Bu da güzel bir hizmet bence. Perde ve örtünün aynı kumaştan olması da odaya farklı hava katıyor. Örneğin annemler 6 seneden sonra salon perdelerini değiştirmeye karar verdiler ve masaörtüsünü ve perdeleri aynı modelde fransız dantelinden seçtiler. İnanılmaz şık durdu, yeni perde almak isteyenler bu şekilde yaptırmayı düşünebilir.


İtiraf etmeliyim ki ben evlenirken herşeyimi çok yüzeysel seçmiştim. Neden bilmiyorum o zaman sadece hemen alalım da bitsin gibi bir düşünce vardı bende. Şöyle özene bezene gidip birşey beğenerek almadım. Şimdi de pişmanlık yaşıyorum, neden girdiğimiz ilk mağazadan herşeyi alıp da çıktık? Yeni evlenenlere küçük bir tavsiye olur belki, almış olmak için değil, gerçekten beğendiğiniz için alın! Çünkü büyük takımlar çok çabuk değiştirilecek şeyler değil. 


Eşimle evleneli 4 sene oldu, küçük çocuğumuz olmasına rağmen herşeyimiz yepyeni duruyor. Maşallah mı diyim biran evvel eskise mi diyim ne diyim bilemedim!;))


Modern yatak sevenler için güzel bir y.başı ama ben bu renkleri tercih etmezdim açıkçası. Yatak odasında daha ferah iç acıcı renkleri  seviyorum!

Bu aynayı çok sevdim! Çerçevesi farklı geldi bana..


Mağazadaki örtüleri tek tek inceledim. İpek kumaşların üstüne dantel işlemeli olanlar inanılmaz şık duruyor.


Klasikten vazgeçemeyenler için altın renkli varaklı masa ve üstündeki aksesuarlar da ilgi çekici!

Hürrem'in yatak örtüsüne benziyor. Renk ve kumaş itibariyle ihtişamlı ve çok ağır duruyor. Kadifeyi çok severim zaten burda da ilgimi çeken parçalardan biri oldu.

Yusuf illaki beni de çek diye tutturdu ve verdiği poz da bu oldu!:))
Yastıklar nasıl?


İşte bunlar da yatak örtülerii!


                                             Bu tam benlik!!


Tüylü tüylü bir örtü:)


Bütün modelleri eklemem mümkün olmadığı için sadece benim seçtiklerimi görebildiniz, daha fazla model görmek isterseniz mağazayı ziyaret etmenizi öneririm. Kimbilir belki orada karşılaşırız;)



Atölyede yeni sipariş çalışılırken yakaladım onları:) Perde kumaşına bayıldım, eminim asıldığında daha çok kendini gösterecektir.





Ben gezerken ve sizler için fotoğraflarını çekerken çok keyif aldım. İnşallah siz de keyifle okumuşsunuzdur. Güzel günler, mutlu yarınlaaar!! :)

8 yorum:

salihamerve dedi ki...

yazılarını da senide özledim feyzacımmm :) boyle yerleri heyecanla bekliorum ceyız hazırlıklarında falan yardımcı olacak bana... :) bayıldım herşeye bnde yuwarlak yatak istiyorum fakat örtü sorunundan vazgeçiyorum.. bakalım daha o zaman kadar cok fikrim değişir :)

Ruveyda dedi ki...

çok güzel bi post olmuş eline sağlık.bana da çok yakın.yakında taşıncaz.yeni eve geçince uğramalıyım mutlaka.ben annenlerin perde ve örtülerinin de nasıl durduğunu merak ettim açıkçası:)

ikibocekbircicek dedi ki...

hepsini alasım geldi .... keşke bende ewlilik hazırlıklarıma geri dönebilsem :( halbuki ew alışverişi düğün sonrasına bırakılsa ...

Feyza dedi ki...

-Saliha, ben de senin o tatlı yorumlarını özledim canımm:) dekorasyon yazılarının devamı gelecek inşallah!
-Rüveyda, şimdiden eviniz hayırlı,uğurlu olsun! evlerimiz yakın olacak demek ki;) annemlerin perdelerini de başka bir postta sizinle paylaşırım inşallah.
-ikiböcekbircicek, sen de benim gibisin demek ki.. ne yapalım biz de eşyalarımız eskiyince istediğimz gibi döşeriz inşallah:)

pastaguvercini dedi ki...

2. çocuktan sonra hepsi eskiyor kızlar meak etmeyin :) bizde öyle bir günde yaptık alış verişi ama şimdi yavaş yavaş değiştiriyoruz.güzel post olmuş cnm,avrupa yakasındada var mı acaba şubeleri..

Feyza dedi ki...

-Pasta güvercini; 2.yi mi beklemek gerekiyor şimdi, poff!:) Teşekkür ederim, avrupa yakasında bisuka olarak yok diye biliyorum..

veraaksesuar dedi ki...

yaa bende hepsine bayıldım,ev tekstili,yeni mutfak gereçleri bide ayakkabı görünce niyeyse hatunların nutku tutuluyor :D cok güsel hepsi benimkilerde maalesef eskimedi bi müddet daha sadece bakmaya devam anlaşılan

p.s.:pelerin senin tasarımın dimi? :)

tugba

Feyza dedi ki...

vera, biz aynı zamanlarda evlenmiştik yanılmıyorsam seninkinin de eskimemesi normal:), bak pastagüvercini ne diyor? :)