30 Ekim 2011 Pazar

Umre Hazırlıklarım

Facebook sayfamda ismini hatırlayamadığım bir arkadaşın isteği üzerine böyle bir yazı yayınlama kararı aldım. Umreye yeni gidecekler için de orada nelere ihtiyaç duyulduğunu tecrübe etmiş birinden dinlemenin faydalı olacağını düşünüyorum.

Uzun zamandır o mübarek yerleri görmek, oranın havasını teneffüs etmeyi arzu ediyordum. Allah'ıma binlerce kez şükrediyorum ki sonunda (Mart ayında) bana da nasip oldu!!! Çok güzel bir ayda gitmiştik, çok sıcakları görmedik..

Hemen hazırlık aşamasına geçmek istiyorum :) Neler götüreceğimi bilemediğim için oraya daha önce giden eş,dost,akrabalarımdan yardım aldım. Çantamda olmazsa olmazlarım neler miydi? İşte madde madde yazıyorum:)

  -Abaye
 - Bol rahat bir pantolon
 - Pamuklu eşarp veya şal
 - C&A mağazalarından aldığım yazlık patik (altı kaymıyor)
 -Body ( Abaye içine giyinmek için)
 -Atlet
 - İnce küçük havlular ya da bez (Sırt için)
 - Çorap
 - Rahat,terletmeyen ayakkabı
 - Kolluk ( Ben kullanmadım çünkü abayemin kol bilek kısmı lastikliydi, açılma durumu       söz  konusu değildi.)
  -Beyaz şemsiye (kullanmadım ama kullananlara çok faydalı olduğunu gördüm:) )
  -Terramycin (deri merhemi) ( Ayakta herhangi bir yara, su toplama gibi bir problem olduğunda kullanmak   için)
  - Hırka ( Medine'de sabahları ayaz oluyor, hırka giyinmek gerekiyor.)
 - Küçük bir seccade, tesbih, Kuran
 -Fotoğraf makinesi ( Medine'de mescide girerken otelde bırakmak gerekiyor, kapıda arama oluyor.)
 -Güneş gözlüğü
 - Para vs koymak için uzun ipi olan boyuna asılabilecek şekilde küçük bir cüzdan


Şimdi geçelim yolculuk kısmına :)

Evde abdest alıp namaz kıldıktan sonra umre için niyet ederek havaalanının yolunu tuttuk. Havaalanındaki hacıları görünce bir başka heyecanlanıyor insan. İnsanlar akın akın aynı niyetle, aynı kıyafetlerle geliyorlar... Havaalanında hissettiklerim gerçekten anlatılmazdı.. 

 Eşim işi dolayısıyla gelemeyince beni ve oğlumu annemle babama emanet etti. Ve Cidde'ye gitmek üzere yola çıktık. . Rabbim yardım etti ve Yusuf yol boyunca beni hiç üzmedi.. Cidde'de valizlerimizi aldık ve  Mekke'ye yolculuk başladı. Otobüste kafile başkanı sürekli dualar okudu, yapmamız gerekenleri ve sakınmamız gerekenleri anlattı.. Mekke'ye yaklaştıkça heyecanımız iyice artmıştı. Nihayet Mekke'ye geldik.. Kabe'yi ilk gördüğünde edilen dualar kabul oluyor.. Bunun için Kabe'nin karşısına gelene kadar yere bakarak gitmemizi tavsiye ettiler. Biz de öyle yaptık. Bir yandan da   "Lebbeyk Allahumme lebbeyk!.. Lebbeyke lâ şerîke leke lebbeyk!. İnnel hamde vennîmete leke velmulk!.. Lâ şerîke lek!." diyorduk..İşte Kabe karşımızda!!!  Nasıl bir duygu karmaşası, nasıl bir teslimiyettir o ilk bakış, o ilk görüş!!!



Allah'ım bundan önce ettiğim ve bundan sonra edeceğim tüm hayırlı dualarımı kabul et! AMİN!!!  ( benim duam bu olmuştu..)


Devamını bir sonraki postta,  "Umre Yolculuğum  " başlıklı yazımda yayınlayacağım inşallah. Sevgiyle Kalın!!!

8 yorum:

Ben-Deniz dedi ki...

Allah kabul etsin,rabbim herkese nasip etsin,bende oraya gitmek bol bol dua etmek ibadet etmek istiyorum oranın kokusunu en derinden içime çekmek istiyorum ne mutlu size.bu arada ben yeni blog açtım ve sizin bloğunuzu yeni keşfettim takipteyim :)

kurdesenurtiker dedi ki...

yenı kesfettım blogunuzu ve facenızı...cok begendım butun postlar harıka...ben bu postla alakası olmaya bırsey sormak ıstıyorum ben yakınımın dugunu ıcın sade ve sık bır kıyafet arıyorum sızın agabeyınızın nıkahında gıydıgınız kıyafet cok hos o kıyafetı satıyormusunuz acaba faceden.sızın urununuzmu cevap yazar mısınız.nerden bulabılırım

HuzuR dedi ki...

Yazınızı okurken aklım gönlüm geçen seneye doğru huzurlu bir yolculuğa çıktı gözlerim nemlendi. geçen sene evliliğim 3. haftasında o mubarek beldelere ziyaret etmek nasip olmuştu eşimle bana..doyamadım...doyulcak yerler değil..Mevlam hayırlısıyla gitmeyenlere de nasip etsin gidenlere de tekrarını nasip etsin.. Kıymetli paylaşımınız için teşekkür ederiz..Slm ve Duayla..

Adsız dedi ki...

Canım öncelikle biraz uzun bir yazı olucak onun için şimdiden özürdilerim. Mail adresini göremediğim için burdan yazıyorum.
Seni ve blogunu seve seve takip ediyorum. Yazılarını paylaşımları çok beğeniyorum. Heralde bu yüzden seni, düşüncelerini ve yaşayış tarzını kendime çok benzetiyorum. Sanki seni tanıyormuşum gibime geliyor :) Senin blogunu gezerken umreye hazırlıklarını ve orda yaşadıklarını yazdığın postları okumuştum. Allah nasip ederse bende 26 martta umreye gidiyorum. Bu aralar biran önce tüm hazırlıklarımı tamamlamam gerekiyor. Neler gerektiğini yazmışsın canım ama benim asıl sana sormak istediğim nereden aldığın. Ben bir kaç yer gördüm ama birde sana soriyim dedim.Tahminimce yakın yerlerde oturuyoruz o yüzden Senin tavsiye ediceğin alış veriş yapabiliceğim umre kıyafetleri satan bir mağza var mı? bunu sorucaktım.
Allah'a emanet ol canım...

Feyza dedi ki...

ben-deniz, teşekkür ederim Allah razı olsun! inşallah en kısa zamanda size de nasip olur :)

huzur, :) doymak mı? bu mümkün değil gerçekten, gidince oraları görünce o duyguları yaşayınca daha çok gitmek istiyorsun.. tekrar tekrar nasip olsun hepimize inş!

Feyza dedi ki...

kurdesenurtiker, merhaba ağabeyimin nikahında giydiğim kıyafetli yazım tıklanma rekoru kırdı maşallah:) o kadar çok kişi ondan diktirdi ki ben onu diktirmenizi tavsiye etmiyorum açıkçası:)

Feyza dedi ki...

fikri ala, çok teşekkür ederim:) benim feracemi kayınvaldem arabistandan getirmişti ama erenköyde de gğzel modeller olabiliyor. başka nerden bulabilirsin inan bi fikrim yok:( çok geç cvp yazmışım çok üzgünüm..

esra dedi ki...

s.a. ben yazınızı bloğunuzu keşfederken okudum ve çok beğendim eşimi gönderiyorum umreye ve ne hazırlıycamı bilemiyodum ama sizin bu yazınız bana yardımcı oldu teşekkür ederim:) çok güzel bi bloğunuz var rabbim daim kılsın inş.