17 Kasım 2011 Perşembe

DUKAN DİYETİ Serüvenim

                                                             :)   MERHABA!!!

Dukan diyetimin nasıl gittiğini merak ediyor musunuz? Eğer bu sorunun cevabı evet!! ise yazımı okumaya devam edebilirsiniz :)

Dukan diyeti 4 evreden oluşuyor:
1. ATAK evresi
 2. SEYİR evresi
               3. GÜÇLENDİRME evresi
     4. KORUMA evresi





Peki ben şuan hangi evredeyim? 2. evre yani seyir evresi :) Öncelikle şunu söylemeliyim ki diyet çok iyi gidiyor. Aç kalmak yok! Yasak yiyecekler haricinde yenen tüm yiyecekler sınırsız!

İlk evrede sadece protein tüketiliyor. Ama korkmayın çünkü bu evrenin en uzun süresi 10 gün. Bu 10 gün ise obezler için geçerli. Yani kilo fazlanız çok değilse atak dönemini kısaltıyorsunuz. Ben 4 gün yaptım. Toplamda 4 kg vermek istiyorum. Aslında 3 gün bile yapabilirdim.

Pierre Dukan'ın bu diyetini uygulamadan önce mutlaka kitabını okumanızı öneririm. Ben internetten bilgi alarak, bir de kuzenime sorarak uygulamaya başladım. ( Kuzenim 13 kg verdi bu diyetle, üstelik kas kaybı olmadan!)
Kitabı okumaya başladıktan sonra anladım ki bu iş kitabı okumadan olmuyor, yanlış uygulama yapma riski büyük ( Benim de ufak tefek yanlış uygulamam olmuş..)

Dukan Diyeti kitabında öncelikle sizi çok iyi motive ederek, bu diyete hazırlanmanızı sağlıyor. Bütün besin grupları hakkında bilgi veriyor. Diyeti evre evre en ince ayrıntısına kadar anlatıyor. Vee en önemlisi bir solukta okunacak kadar güzel, sade bir dili var.

Şuan benim bulunduğum evre seyir evresi olduğunu söylemiştim. Seyir evresinde, atak evresinde sınırsız yediğiniz proteinin yanına bir de sebze ekleniyor. HAftanın 5 günü protein+sebze, geri kalan 2 günü ise sadece protein yiyorsunuz.  Pazartesi, perşembe sadece protein tüketip, salı-çrş-cuma-cts-pzr günleri de protein+sebze yapabilirsiniz. Bu evrenin süresini sizin ulaşmak istediğiniz kilo belirliyor. İstediğiniz kiloya geldiğinizde 3. evreye geçebilirsiniz demektir.

Diyetin olmazsa olmazlarında biri de yulaf kepeği! Büyük marketlerde bulunabilir, bir de internetten de sipariş vermek mümkünmüş. Ben Kipa'dan yulaf kepeğimi aldım:) Nedir bu Yulaf kepeğinin önemi? Protein alımı çok fazla olduğu için kabızlık yaşamak kaçınılmaz oluyor, yulaf kepeği hem metabolizmayı hızlandırıyor hem de kabızlığı engelliyor.

Bu diyeti yapmak istiyorsanız su içmeyi seviyor olmalısınız çünkü günde en az 1.5 lt su içilmesi gerekiyor. Vücuttaki fazla yağ idrar yoluyla çıkıyor çünkü, ne kadar su içerseniz o kadar kolay kg verirsiniz.

EVEET gelelim benim kilolarıma, benim hedefim 4 kg idi. Vee şu zamana kadar 2 kilosunu vermiş bulunuyorum, en önemlisi de çok sıkılaştığımı farkettim! Geriye kaldı 2 kg, seyir evresinde 2 kg daha verince güçlendirme evresine geçeceğim inşallah.

Bundan sonraki evreleri ve bu evrelerde neler yediğimi de ilerki günlerde sizinle paylaşmak istiyorum.

Şimdi ben bilgilerimi paylaştıktan sonra, gelelim sizin bilgilerinize :) Bu diyeti yapıp da kilo veren var mı aranızda ya da diyeti uygularken olumsuz şeyler yaşadınız mı?

Bu ara bu diyetle fazlaca ilgilendiğim için yorumlarınızı dört gözle bekliyorum olacağım. SEVGİLER !!
:)

NOT.1. Fotoğraflar http://www.modakulvar.com/ dan alıntıdır.
             2. Bu diyeti yapmak isteyenler çok iyi araştırmadan diyete başlamasınlar.


13 yorum:

h.büşra dedi ki...

ezgi mola'yı tanırsınız oyuncu. bu ara yeni bi dizisi başlıo bi de filmi vizyona girio. o da dukan diyetiyle kilo verenlerden. fotolarını gördüm geçen inanamadım çok güzel kilo vermiş. ayrıca anlattıkların diyetin öle çok zorlayıcı bi yanının olmadıını gösterio. çok hoşuma gitti. ihtiyacım yok şimdilik ama olucaı günler için yazdım bi kenara :)

Feyza dedi ki...

Büşracım çok merak ettim Ezgi Mola'nın yeni halini, hemen google görsellerde aratıyorum:)

h.büşra dedi ki...

geçen gün twitter'da şöle yazdı :D e.mola: diyetim şöyle:Öyle bir liste veriyor ki beslenme uzmanım,en güzel yemekler gelse bile ''DUKANdım ben almiyim'' diyosunuz :))

Feyza dedi ki...

:) Gerçekten de öyle;)

kurdesenurtiker dedi ki...

gülita
bu aralar bu dıyetler, dıyet kıtapları cok moda oyuzden bılıncsız uygulanmamalı kımı gorsem ya dukan dıyetı ya da prof.karatay kıtabıyla gezıyor...ben porsiyonlarımı azalttım aburcubur yok sadece cuma gunu 1cıkolata ıle odullendırıorum kendimi her hafta 1kılo gıdıyor 3kılo verdım suan 3ana ogun 3 ara ogunumum mutlaka var hıc zorlanmıyorum.universtede annecocuk beslenmesı dersı almıstım kalorı bılgım var besin geçişlerini yapmakta zorlanmıyrm

mydepo dedi ki...

feyza bende karatay diyetini uyguluyorum dukanla benzermiş ama karayat hoca dukan fransız beslenme kulturune göre yazılmış bize uygun değil diyor bu diyeti yapıp bırakınca acaip kilo alındığını duymustum..dukanda işlenmiş gıdalar çok fazla karatayda ise o yok bende blogumda karatala ilgili bişlgiler paylaşıyorum bakabilirsin..öptüm

salihamerve dedi ki...

feyzacımmm harikasınnn! :) bende çok araştırdım bir gıdacı olarak çok mantıklı geldi ve yapanların yorumlarını okudum herkes hem kilo vermiş hemde kan değerlerini ölçtürmüşler hepsindede sonuç gayet iyi kasları guclenmiş yağları gitmiş ve kolestrolleri düşmüş.. bu diyette koruma evreside çok önemli onu uygulayanların kilo bakımından 15kilo verende en fazla 3-4 kilo olmuş o da 2 yıl gibi bir sürede.. çok mantıklı bir karar canım zayıflık en guseli ne giyilse yakışıyor :) sana dukan yolunda başarılar diliorum vizelerden sonra bnde dusunuorum :)

salihamerve dedi ki...

bu arada bir duzeltme yapmak istiyorum koruma donemine uymayanlar almış 3-4 kilo yanlış olmuş orası :) yani fazla geriye donme olmamış :) destekçinimm :)

omerinannesi dedi ki...

canım kolay gelsin. ben de çok heveslendım ama cesaretim yok :( nasıl gidiyor çok zorluyor mu? seni takip edicem merak ediyorum sonucunu.

Feyza dedi ki...

kurdesenurtiker, en iyisini yapmışsın dukanı çok uzun süre yapmadım ama sonlara doğru inanılmaz zorlandım meyveye hasret kaldım. kaçamakları da arttırdım doğal olarak..

Feyza dedi ki...

mydepo, dukanı bıraktım ve acayip iştahım açıldı doğru :) ama çok sıkılaştım bunu da inkar edemem şimdi:) tamam bakıyorum bloguna, tşkle:)

Feyza dedi ki...

mydepo, dukanı bıraktım ve acayip iştahım açıldı doğru :) ama çok sıkılaştım bunu da inkar edemem şimdi:) tamam bakıyorum bloguna, tşkle:)

Feyza dedi ki...

saliha, cnm karatayı da bi araştır dukan gerçekten zorluyor insanı..

omerinannesi, çok hırs gerekiyor bence bu diyet için. atak dönemim kolay geçti seyirin sonlarına doğru zorlandım güçlendirmenin başında bıraktım diyeti.. yapanlar çok ii sonuç aldılar, sen de yaparsan sonuçlarını paylaş bizimle :)