23 Ocak 2012 Pazartesi

Ne kadar SAĞLIKLIYIZ?


 Merhaba,
Bugün sağlıklı beslenme ve spordan bahsedelim istiyorum. Geçen hafta yazmak istediğim fakat bugüne kadar ertelediğim bir konuydu bu aslında. Üç hafta önce spor kulübüne yazılmaya karar verdiğimde " Vücut Ölçüm Analizi " yaptırmam gerektiğini söylediler. Neyse, bir sonraki gidişimde bu analizi yaptırdım ve sonuca gerçekten çok şaşırdım.
Kendimi sağlıklı olarak görürdüm, dışardan bakıldığında  da sağlıksız bir insan gibi de durmuyorum.
Analiz sonucu şu şekildeydi: 2kg yağ eksiği, 2.5 kg kas eksiği, mineral (kemik yoğunluğu) bakımından en düşük seviyelerde.. Aman Allahım ben ne yapmışım böyle dedirtecek bir tablo!
Hemen bir beslenme programı hazırladılar bir de kardiyo çalışması tabiiki, her gün spor yapmam gerekiyor.  Toplamda 4.5 kg almam gerekiyormuş, fakat aldığım kilo dışardan belli olmayacakmış sadece fit, sıkı bir görüntü olacakmış. Umarım dedikleri gibi olur çünkü kilo almak istediğimi hiç sanmıyorum:) Hamilelikte aldığım 23 kilodan sonra kilo almaktan korkar oldum resmen!


Kaslarımı güçlendirmek için hergün mutlaka yumurta yemem, süt içmem gerekiyormuş. Günlük yemek listemde olmazsa olmazım oldular!


Bol bol beyaz et (protein) tüketmem gerekiyor.. Yemeklerde sıkıntı yok da her gün spor yapmak beni bayağı yoruyor. Bu hafta yeni bir kardiyo programı verecek hocam bakalım içinde neler olacak?:)
Zoraki gittiğim fitness'ın en güzel yanı da spor sonrasında yüzecek olmam ! Tüm kaslar çalışıyor, bu sırada da rahatlık veriyor. 
Yazın denizde yüzmek ise "Huzur" veriyor... Havuzun denizin yerini tutması mümkün değil tabiiki ama 12 ay spor yapmak isteyenler için de büyük bir nimet ..


Bir dahaki ay  Vücut Ölçüm Analizi yaptırdığımda sonucu sizlere bildireceğim inşallah, bakalım yaptığım spor ve yediğim besinler işe yarayacak mı?
Kemikleri güçlendirmek için başka neler tüketmeliyim? Biraz da bilgi paylaşımı yapalım! Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar, hoşçakalın!

*     *    *


13 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu analiz i nerede yaptırıyoruz peki?

Adsız dedi ki...

Bende tam osteoporozla alakalı bir post hazırlamıştım arşivde yayınlanmayı bekliyordu.Senin postun arkasına iyi gelecek ellerine sağlık.İnşallah bir an önce kavuşursun hedefine :)

Feyza dedi ki...

isterenklihayat, spor salonlarında, diyetisyenlerde ve bazı eczanelerde var diye biliyorum.

superisi, Oo süper, merakla bekliyorum o zaman:)

Adsız dedi ki...

Yayınladım bilee =))

Adsız dedi ki...

Teşekkürler :)

FzA dedi ki...

ayy kardio felaket bişey benmde bütün kaslarım tutlmuş her tarafm ağrıyor:)

ikibocekbircicek dedi ki...

ahh ahh bende geçen perşmbe yaptırdım maalesef durum çok vahim :( dr hemen diyet programı verdi . 4. günü buğün devirdim. ALLAH muvaffak eder inş.. gelecek haftada stepe başlıcam ....benim listem bol salata ve her öğün et ten oluşuo roka tere yemekten bi hal oldum :(..keşke benimde kilo almam gerekseydi :)))

Elmashan dedi ki...

Merhabalar.. kilo alman gerekio:))neguzel bi soylem keske banada boyle deseler:)) neyse saka biyana saglikli olmak dengede olmak gercekten onemli, ne guzel bilincinde olmaniz,darisi bana...bende yazin yuzuyordum ama kisin hasta olurum filan diye cesaret edemedim eger deneyiminiz varsa paylasirmisiniz, yani havuzdan cikinca belirli bir sure salonda kaliyormusunuz yoksa hemen evin yolunumu tutuyorsunuz , yada nasil hasta olmicaz onu ogrensem benim icin yeterli olcak:)

Petrl dedi ki...

Selam .. ben bloggunu cokk begendim.
takipteyim. sevgilerimle

mini mini bir kuş dedi ki...

selam canım,
şu an şaşkınlık içerisindeyim desem yeridir!! doğumda 23 kilo almak, sonra o kiloları vermek ve hatta üzerine tekrar kilo alman gerekmesi!! ohh my God, what's goin' on? nasıl başardın canım yaa bizede bi anlatıver hele? özelliklede doğum sonası oluşan (bilmiyorum sezeryan doğummu senin ki)o göbekten nasıl kurtulduğunu lütfen bi anlat canım yaa.. hatta canımsııınn, bi formül söyle, bişi de yanii.. ahh ahhhh

Feyza dedi ki...

fza, :)) felaket demeyelim de alışına kadar bayağı bir yorucu;) ne kadar süredir kardiyo çalışıyorsun?

ikiböcekbirçiçek, inşallah istediğin sağlıklı kilona ulaşırsın:) ben de lisedeyken step-aerobik yapıyordum salonda çok eğlenceli oluyor. sen roka tere yiyorsun ben de maydonoz :)

Feyza dedi ki...

elmastan pastalar, merhaba:) Ben havuzdan çıkınca duş alıp saçlarımı kurutuyorum. Havuzdan sonra yarım saat geçmiş oluyor.ÜStümü de çok sıkı giyiniyorum. Henüz bir üşüme hastalanma olmadı çok şükür:)

petrolmavisevilmezmi, teşekkür ederim:)

Feyza dedi ki...

mini mini bir kuş, hamilelikte 23 kiloyu nasıl aldım bilmiyorum ama nasıl verdiğimi şu şekilde özletleyebilirim sanırım :) Öncelikle normal doğum oldu ve 6 ay ek besin vermeden emzirdim. Bu sırada hiç spor, diyet yapmadım fakat doğumdan sonra 40 gün dikkat ettim yediklerime. Genelde sıvı tükettim, kilo aldıracak şeyler yemedim. 40 günden sonra istediğimi yedim ama abartıya kaçmadan. Doğumdan bir sene sonra 23 kg vermiştim , 3-4 ay sonrasında da 7 kg daha verdim. Böyle :)